6 Adımda Bir Profesyonel Gibi SEO Yapın ve Dönüşüm Sağlayan Organik Trafik Elde Edin
İster 3 haftadır ister 3 yıldır blog yazıyor olun, bir profesyonel gibi SEO yapmayı öğrenmek için asla geç (ya da erken) değildir!
İki tür web sitesi trafiği vardır: ücretli (PPC) ve organik (“ücretsiz”).
Size küçük bir sır vereceğim. Organik trafik bedava değildir. En iyi SEO uygulamalarını hayata geçirerek istikrarlı, organik trafik elde etmek zaman ve çaba gerektirir (her ikisi de değerlidir!).
Bu eğitimde, bu kolay, adım adım talimatları kullanarak kendi blogunuzu veya işletme web sitenizi nasıl SEO yapacağınızı tam olarak açıklıyorum.
Ancak işin püf noktası burada. Kendi anahtar kelimelerinizi nasıl bulacağınızı öğrenmek ilk başta göz korkutucu olabilir. Diğer büyük blog yazarlarının zaten kapsamadığı anahtar kelimeleri bulmakta zorlanıyorsanız, yalnız değilsiniz.
Daha önce hiçbir online yayında düzgün bir şekilde ele alınmamış uzun kuyruklu anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olabilecek 5 adımlı kolay bir yöntemim var. Bu, konuyu iyi işleyen harika içerikler yazdığınız sürece bu anahtar kelimelerden kolayca organik trafik alabileceğiniz anlamına gelir.
SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?
Bir profesyonel gibi SEO yapmak için arama motoru optimizasyonunun ne olduğunu anlamanız gerekir. SEO, içeriğinizi optimize etmek için kullanılan yöntemdir, böylece arama motorları blog yazılarınızı kategorize edebilir ve konunuzu çevrimiçi olarak arayanlara gösterebilir.
Çoğu zaman blog yazarları en temel SEO adımlarını bile takip etmeyi unuturlar. Bu çok büyük bir sorun! Tamamen sosyal medya paylaşımına güvenmiyorsanız, blogunuzun içeriğini en başından itibaren doğru şekilde ayarlamanız önemlidir.
SEO, özetle, site ziyaretçinizin deneyimini daha iyi hale getirmekle ilgilidir. Ziyaretçileriniz daha fazla içerik okuduğunda (sayfalarınızda daha uzun süre kaldığında) ve daha fazla sayfayı ziyaret ettiğinde (hemen çıkma oranınızı düşürdüğünde), Google’a sitenizin ziyaret edilmeye değer olduğunu söylemiş olurlar!
Organik Trafik
Organik trafik, ücretsiz bir yöntem kullanarak web sitenize tıklayan ziyaretçilerden oluşur. Organik trafiği Google, Bing, Pinterest gibi arama motorlarından ve hatta Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinden elde edebilirsiniz. Organik, bu bağlamda basitçe “ücretsiz” anlamına gelir.
SEO ve organik trafik el ele gider. Birazdan açıklayacağım kolay SEO adımlarını izlerseniz, blogunuzun organik trafiğini oluşturma yolunda ilerlemiş olursunuz.
SEO Kontrol Listesi
Bonus olarak, indirebileceğiniz ve blog yazılarınızı SEO’lamak için bir rehber olarak kullanabileceğiniz ücretsiz bir SEO kontrol listesi PDF’im de var! Kontrol listesi benimle el ele gider
Şimdi çalışmaya başlarsanız, bu SEO kontrol listesi mümkün olduğunu hiç düşünmediğiniz yüksek hacimli anahtar kelimeler için sıralama yapmanıza yardımcı olabilir. Oraya ulaşmak sabır ister!
Ayrıca, kontrol listesi tek başına bir çözüm olarak mantıklı olmayabilir, bu nedenle ücretsiz 6 günlük SEO Eğitim Kampımla birlikte kullandığınızdan emin olun. SEO’nun kullanıcı deneyimine büyük önem verdiğini unutmayın. Başka bir deyişle, Google gibi arama motorları sitenizin ziyaretçilerinden veri toplar ve bunları toplam sayfa görüntüleme, tekil sayfa görüntüleme, sayfada kalma süresi ve hemen çıkma oranı gibi sıralama rakamlarına dönüştürür. Bu sayıların her biri ziyaretçilerinizin davranışları tarafından belirlenir! Kullanıcı deneyiminin birinci sınıf olmasını sağlamak SEO için inanılmaz derecede önemlidir.
Google’ın 200’den fazla sıralama faktörü kullandığı söyleniyor. Tüm SEO en iyi uygulamalarını bilmek veya takip etmek neredeyse imkansızdır, ancak çok daha küçük bir avuç adımı izleyerek Google’ın ilk sayfasında yer almak kesinlikle mümkündür.
SEO kontrol listem bu geniş adımları kapsıyor:
1.Anahtar kelime(ler) araştırın ve seçin
2.Blog kategorilerini seçin ve koruyun (web sitenizi yapılandırın)
3.Kategorilerinizden birine giren bir konu seçin
4.Tıklamaya değer, açık, öz ve bir soruyu yanıtlayan bir blog başlığı seçin
5.İçeriğinizi taslak haline getirin
6.İçeriğinizi yayınlayın
7.Yayınladıktan sonra
Kontrol listem yeni blog yazıları, web sayfaları oluştururken veya eski sayfaları düzeltirken atılacak en önemli adımları kapsıyor. Ancak bu kontrol listesiyle birlikte verilen ayrıntılı eğitimin tamamını okumanız önemlidir.
SEO Örneği
Size organik trafik kazandıracak adım adım SEO eğitimine geçmeden önce, arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alan örnek bir blog yazısını paylaşmak istiyorum.
Kullanacağım blog yazısı örneği Disney hakkında. Disney gibi popüler bir konudan bahsederken Google’ın ilk sayfasında yer almanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz?
Disney ile ilgili çeşitli arama terimleri için Google’ın ilk sayfasında yer alan bir yazı örneğimin başlığı: Ücretsiz İndirebileceğiniz Disney Filmleri Listesi!
Çok popüler bir konuyla ilgili bir anahtar kelime için nasıl sıralama yapılacağını öğrenmenin püf noktası şudur:
Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler Nedir?
Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, daha spesifik organik trafik sağlayan daha uzun, ayrıntılı kelime öbekleridir. Uzun kuyruklu bir anahtar kelime yazarak sitenizi bulan ziyaretçinin bülteninize kaydolma (satış hunisi), satış ortaklığı bağlantılarınıza tıklama veya ürünlerinizi/hizmetlerinizi satın alma olasılığı çok daha yüksektir, çünkü okuyucunun orijinal sorusuna daha spesifiktir.
İlgili: En İyi Satış Hunisi Oluşturucular
Uzun Kuyruklu Anahtar Kelime Örnekleri
Disney örneğimize geri dönelim. Birisi Google’da belirsiz “Disney” terimini aratırsa, gerçekten ne bulmayı bekledikleri hakkında hiçbir fikrimiz yok. Disneyland hakkında daha fazla bilgi mi istiyorlar? Bir gezi için nasıl plan yapılır? Disneyland’e yol tarifi mi? Yoksa Disney karakterlerini mi arıyorlar? Eşyalar? Filmler mi? Ya da orijinal Walt Disney’in kendisini mi?
Jenerik bir anahtar kelime için sıralama yapmaya çalışmak, sevgilinizin uçuruma bakarken ne düşündüğünü tahmin etmeye çalışmak gibidir. Başka bir deyişle, neredeyse imkansızdır.
“Arkadaşlık hakkında en iyi Disney alıntıları” veya “aile hakkında en iyi Disney alıntıları” gibi ifadeler uzun kuyruklu anahtar kelimelere örnektir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeleriniz ne kadar spesifik olursa, organik trafiğinizin tam olarak dönüşüm sağlayacak doğru kitle olma olasılığı o kadar artar.
İlgili: SEO ile Nasıl Para Kazanılır?
Bir Profesyonel Gibi SEO Nasıl Yapılır (Adım Adım)
SEO ve anahtar kelimelerle ilgili bazı popüler arka plan sorularını açıklığa kavuşturduğumuza göre, şimdi Google’ın ilk sayfasında yer almak için kullandığım adımlara geçelim.
SEO hakkında söylenecek çok şey olduğu için, bu adım adım SEO eğitimi, her adımın “neden “inden ziyade SEO’nun “nasıl “ına odaklanacak. Amacım, organik trafik elde etme görevinizi daha kolay ve ulaşılabilir kılmak.
Haydi başlayalım!
Adım 1: Web Sitenizi SEO için Yapılandırın
Web sitenizin yapısı veya navigasyonu çok önemlidir. Sitenizi doğru şekilde yapılandırmak ziyaretçilerinizi etkiler, bu da SEO’nuzu etkiler!
Başlık Navigasyonu
Blog yazarları iki ila dört ana kategori ile başlamalıdır.
Çok fazla kafa karıştırıcı menü seçeneğiniz varsa, benzer kategorileri tek bir kategoride birleştirin. En azından aylık olarak katkıda bulunmadığınız kategorileri kaldırın (veya iç içe yerleştirin).
Alt kategorileri kullanın! Kategorilerinizden herhangi birini kesmek istemiyorsanız, başka bir kategorinin altına yerleştirmeyi düşünün.
Dahili Bağlantılar
Her blog yazısında, ziyaretçileri göz atmaya teşvik etmek için kendi yazılarınıza benzer en az üç yazıya bağlantı verin.
İç bağlantıların aynı kategorideki bloglara işaret etmesini sağlayın. Bunu, yalnızca ilgili içeriğe bağlantı vererek Google’a her bir blog gönderisinin ne hakkında olduğunu anlatmak için bir fırsat olarak düşünün.
Harici Bağlantılar
Her gönderide yetkili bir kaynağa en az bir dış bağlantı eklemeye çalışın. Google harici bağlantıları takip edecek ve bunları gönderinizi kategorize etmeye yardımcı olmak ve konunuzu iyice araştırdığınızı doğrulamak için kullanacaktır.
Çalışmanız %100 size ait olsa bile, yetkili kaynakların desteğini almaktan zarar gelmez. Ancak, sıralamada yer almayı umduğunuz aynı arama terimleri ve konular için rekabet eden kaynaklara bağlantı vermeyin!
Geri Bağlantılar
Gönderilerinizin değer sağladığından emin olun. Amacınız, diğer blog yazarlarının bağlantı verdiği yetkili bir kaynak olmaktır. Ancak dürüst olalım, bunun için geniş bir değerli içerik deposu oluşturmak zaman alır.
Başkalarının yazılarınıza bağlantı vermesini beklemekten sıkıldıysanız, süreci hızlandırmak için kaliteli geri bağlantılar almanın birkaç yolu var!
Hedef anahtar kelime öbeğinizi Google’da aratabilir ve ilk 10 ila 30 sonucu açabilirsiniz. Bir yorum bölümü varsa, konuya anlamlı bir yorum ekleyin ve “web sitesi” alanında (ana sayfanız değil) ilgili blog yazınıza geri bağlantı verin.
Ayrıca Quora’da ilgili soruları yanıtlamayı ve ayrıntılı yanıt içinde blog yazıma geri bağlantı vermeyi seviyorum.
Bu geri bağlantılar nofollow’dur, ancak yine de yazınıza hedefli trafik getirebilirler.
Adım 2: Her Gönderi ve Sayfa için Anahtar Kelimeler Araştırın
Google sonuçlarında üst sıralarda yer almak için uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanmanın öneminden bahsettiğimizi hatırlıyor musunuz? Bu adım size anahtar kelime araştırmasını nasıl yapacağınızı öğretecek, böylece gerçek insanların Google’da gerçekten aradığı kelimeleri seçeceksiniz.
Bir anahtar kelime seçip bunu bir gönderiye 50 kez yerleştirmek istemezsiniz. Bunun yerine, yazınız boyunca doğal bir şekilde kullanmak üzere belirli bir konu hakkında ilgili anahtar kelime öbeklerinin bir listesini yapın.
Anahtar kelime fikirleri için Ubersuggest gibi ücretsiz bir araç kullanabilirsiniz. Geniş bir anahtar kelime yazın (“Disney” gibi) ve konunuzu en iyi destekleyen belirli ifadeleri filtreleyin. Anahtar kelime hacmine veya rekabete çok fazla odaklanmayın çünkü istatistiklerin çoğu yanlıştır. Bunun yerine, aracı size manuel olarak araştırmanız için fikir vermesi için kullanın.
Daha da ileri gidin ve bulduğunuz anahtar kelime öbeklerini kullanarak Google’da arama simülasyonu yapın! Seçtiğiniz anahtar kelime öbeği için zaten üst sıralarda yer alan içerikle rekabet edip edemeyeceğinizi görmek için bu üst sıralardaki sonuçları araştırmanız gerekir. DA değeriniz karşılaştırılabilir mi veya 10 ila 20 puan arasında mı? Daha iyi, daha uzun ve daha bilgilendirici içerik yazabilir misiniz?
Bir blog gönderisinde bir ana anahtar kelime öbeği ve üç ila 10 arasında destekleyici anahtar kelime öbeği hedeflemeyi seviyorum (bazen makalenin konusuna ve uzunluğuna bağlı olarak daha fazla kelime öbeği).
Bazen anahtar kelimelerimi Google’da aratırken gerçek arama hacimlerini görmek için Chrome eklentisi Keywordseverywhere.com’u kullanıyorum. Ücretli (ancak ucuz) bir araçtır ve konunuzu aktif olarak araştırırken uzun kuyruklu anahtar kelimelerin birden fazla versiyonunu bulmanızı kolaylaştırır.
Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır
Anahtar kelime araştırması önemlidir çünkü insanların gerçekten aradığı sorgulara yanıt yazdığınızdan emin olmak istersiniz. Bilinmeyen bir terim hakkında yazarsanız, Google’ın 1. sayfasında yer alabilirsiniz; ancak kimse o terimi aramıyorsa bunun pek bir anlamı yoktur.
Keywords Everywhere’i (ücretli bir arama aracı) kullanarak anahtar kelimeleri araştırmak için atabileceğiniz adımlar şunlardır:
1.”Keywords Everywhere” tarayıcı uzantısını yükleyin.
2.Kredi satın alın.
3.Konunuzu Google’da arayın (belki de Keywords Everywhere’e göre ayda 33.100 kez aranan “alabalık avı” hakkında yazmak istiyorsunuz).
4.İlk üç ila dört arama sonucuna bakın, Moz’un DA denetleyicisinde alan adlarını arayın (Moz chrome uzantısını kullanın) ve ardından içeriğin sağlam olup olmadığını görmek için makalesini gözden geçirin. Belki şöyle diyebilirsiniz: “Hey, DA’sı düşük olan bu site bu terim için sıralama yapıyor ve içeriği berbat. BUNU YENEBILIRIM.” Ya da “hayır, Wikipedia’yı geçemem” deyip başka bir uzun kuyruklu anahtar kelime arayabilirsiniz.
5.Keywords Everywhere, her canlı Google araması yaptığınızda “ilgili anahtar kelimeler” sağlar. Bunun yerine, “alabalık avı yemleri” terimini ararsınız (başlangıçta “alabalık avı” araması yaptıktan sonra Keywords Everywhere tarafından önerildiği gibi). Bu uzun kuyruklu anahtar kelime ayda 2.400 kez aranıyor (fena değil!).
6.”BINGO!” diyorsunuz. İlk üç arama sonucu blog yazıları (ürün listeleri veya Walmart değil) ve “DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİM!” diyorsunuz. Böylece, ana anahtar kelimeniz olarak “alabalık avı yemleri “ni seçtiniz.
7.Google’da tekrar “alabalık avı yemleri” araması yaptığınızda, Keywords Everywhere size yine bir “ilgili anahtar kelimeler” listesi verir. Bu örnek için birkaç tanesi “göller için en iyi alabalık yemleri”, “akarsular için en iyi alabalık yemleri” ve “en iyi alabalık trolling yemleri”. Ya a) daha da daraltabilir ve anahtar kelimeniz olarak bunlardan birini seçebilir ya da ana anahtar kelimenizi (“alabalık avı yemleri”) DESTEKLEMEK için bunların TÜMÜNÜ blog yazınıza dahil etmeye karar verebilirsiniz. Hatta içeriğinizi üst üste koyabilir ve bu uzun kuyruklu anahtar kelimelerin her biri hakkında bir blog yazısı yazıp hepsinin bir araya getirildiği bir yazıya geri bağlantı verebilirsiniz.
8.Anahtar kelimelerinizi listeleyin ve YAZARKEN içeriğinize ekleyin. Daha sonra geri dönüp ekleme yapmadığınızda doğal anahtar kelime yerleşimi elde etmek çok daha kolaydır.
9.Durulayın ve tekrarlayın.
Dinle.
Anahtar kelime araştırma adımlarının sizi korkutmasına izin vermeyin. Bu adımları doğru bir şekilde öğrenirseniz, rakiplerinizin önüne geçersiniz.
- Adım: Bir Konu Hakkında Beyin Fırtınası Yapın ve Tıklanabilir Bir Başlık Seçin
Anahtar kelime araştırması yapmadan önce konular için beyin fırtınası yapabilirsiniz, ancak ben bunu sonra yapmayı tercih ediyorum. Anahtar kelimelerin listesini önünüzde bulundurmak, belirli bir konu için beyin fırtınası yapmanın yarısıdır!
Bir blog gönderisinin konusu ve başlığı el ele gider, bu nedenle bu adımda her ikisini de tartışacağız.
Konu Beyin Fırtınası
Bir konu seçmek için anahtar kelimeler listenizi açın ve hedef kitlenizin arama yaptığı ifadeleri gözden geçirin.
İnsanlar “nasıl”, “yollar” veya “ne” gibi kelimeler içeren ifadeler arıyorsa, bunları vurgulayın. Bunlar daha fazla araştırmaya değer.
Unutmayın, insanlar Google’da arama yaparken bir soru sorar ve bir yanıt bekler. Bu soruya yanıt veren bir konu seçmek blog gönderinizi arama sonuçlarında üst sıralara çıkarabilir.
Unvan Seçimi
Yukarıda belirttiğiniz anahtar kelime öbeklerinin her birini Google’da aratın ve en iyi sonuçları analiz edin. Başlıklar tam anahtar kelime öbeğini içeriyor mu? “Tıklanabilir” başlıklara sahipler mi?
En iyi ücretli sonuçları yakından inceleyin çünkü bunlar genellikle iyi test edilmiştir ve işe yarar.
Başka bir yazarın başlığını kelimesi kelimesine kopyalamayın, ancak sonuçları kendi başlığınızı oluşturmak için kullanın. Başlığınızı netleştirmeyi ve çok fazla dikkat dağıtıcı dolgu sözcüğünden kaçınmayı unutmayın.
SEO Başlık En İyi Uygulamaları
-Anahtar kelime öbeğinizi başlığın mümkün olduğunca soluna yerleştirin.
-Başlık uzunluğunuzu 55 karaktere yakın ve altı ila dokuz kelime arasında tutun.
-Başlığınızın insanlara tam olarak ne öğreneceklerini anlattığından emin olun.
-Dolgu kelimelerden ve muğlak terminolojiden kaçının.
-Başlığınızı hazırladıktan sonra, doğal olarak konunuzu da sağlamlaştırmış olursunuz! Bu yüzden bu iki adımı birlikte yapmayı seviyorum.
Adım 4: İçeriğinizi Okuyucu İçin Yapılandırın
Blog yazılarınızı nasıl SEO’layacağınızı öğrenirken, Google sorgularının soru olduğunu unutmayın. Arama yapan kişi soru işareti eklemese veya uzun, kesin bir ifade yazmasa bile, yine de bir hikaye değil, bir cevap aramaktadır.
Blog yazılarınızı yazarken bu yapıyı takip edin:
Organik trafiğimi artırmak için bu blog yazma formatını kullanıyorum.
Bir Sorun Tanıtın
Ziyaretçiler sitenize bir sorunları olduğu için gelirler. Bir tarife, fikre, nasıl yapılır kılavuzuna veya başka bir bilgiye ihtiyaçları vardır. Blogunuzun hangi “sorunu” çözdüğünü en baştan açıkça belirttiğinizden emin olun.
Bir Çözüm Sunun
Çözümü kısaca tanıtın. Okuyucunuza çözümün ne olduğunu ve neden size inanmaları gerektiğini açıklayın.
Çözümü Örneklerle Açıklayın
Vücut: Kim, Ne, Ne Zaman, Nerede, Neden veya Nasıl
Bir Sorun Tanıtın
Ziyaretçiler sitenize bir sorunları olduğu için gelirler. Bir tarife, fikre, nasıl yapılır kılavuzuna veya başka bir bilgiye ihtiyaçları vardır. Blogunuzun hangi “sorunu” çözdüğünü en baştan açıkça belirttiğinizden emin olun.
Bir Çözüm Sunun
Çözümü kısaca tanıtın. Okuyucunuza çözümün ne olduğunu ve neden size inanmaları gerektiğini açıklayın.
Çözümü Örneklerle Açıklayın
Vücut: Kim, Ne, Ne Zaman, Nerede, Neden veya Nasıl
Blog Yazıları için EO “Yapılması Gerekenler”
Anahtar kelimenizi ana blog başlığınızda (H1) kullanın.
Anahtar kelimenizi yazınızdaki en az bir diğer başlıkta kullanın (H2).
Anahtar kelimenizi yazınız boyunca doğal bir şekilde kullanın.
Anahtar kelimenizi mümkün olduğunca ilk cümlenizde veya en azından ilk paragrafınızda kullanın.
Anahtar kelimenizi URL’nizde kullanın
Anahtar kelimenizi en az bir görselin alt metninde kullanın.
Anahtar kelimenizi meta açıklamanızın başına doğru kullanın.
Destekleyici anahtar kelimeleri birer ila üçer kez kullanın. Her zaman doğal yerleşimi sağlayın.
Madde işaretleri, başlıklar ve kısa cümleler kullanarak içeriğinizi “gözden geçirilebilir” tutun.
En az 500 kelime yayınlayın, ancak bundan daha uzun olması daha iyidir.
Blog Yazıları için SEO “Yapılmaması Gerekenler”
Anahtar kelimenizi metin boyunca doğal olmayan yerlere sık sık yerleştirmeyin. Buna anahtar kelime doldurma denir.
İnsanlar bu şekilde arıyor diye bir gönderiyi yanlış yazılmış bir kelime için optimize etmeyin.
Geri bağlantılar için ödeme yapmayın.
Bir blog gönderisini yalnızca kelime sayısı amacıyla uzatmayın (kabartmadan kaçının).
Anahtar kelimeniz “Çocuklar için aktiviteler neden harikadır?” ise, anahtar kelime sayınızı artırmak için “neden” gibi kelimeleri tekrar tekrar kullanmayın. Google soruyu yanıtlamanızı ister, tekrar tekrar belirtmenizi değil.
Adım 5: Mevcut Gönderilerin SEO’sunu İyileştirin
Google’ın zaten atfettiği anahtar kelimeleri kullanarak mevcut blog yazılarına geri dönmekten ve onları optimize etmekten korkmayın.
Mevcut bir yazıyı optimize ederken nelerin YAPILMAMASI gerektiğini bilmek önemlidir (hepsini denedim, sıralamaları öldürüyorlar):
Yönlendirmeleri ayarlamadan URL’leri değiştirmeyin.
Arama sonuçlarında zaten üst sıralarda yer alan bir blogdan önemli anahtar kelimeleri veya büyük metin parçalarını kaldırmayın.
Tekrar tekrar değişiklik yapmayın. Bir gönderiyi optimize edin ve devam edin.
Yukarıdakilerden herhangi birini yaparsanız, blog yazısı muhtemelen sıralamalarda düşecektir – ancak – Google onu iyileştirdiğinizi anladığı anda muhtemelen yeniden ortaya çıkacaktır.
Neleri değiştirebiliriz? Amaç mevcut içeriği ortadan kaldırmak veya değiştirmek değildir. Amaç, içeriği geliştirmek veya içeriğe eklemeler yapmaktır.
(Not: Geliri en üst düzeye çıkarmak için potansiyel müşteri yakalama veya satış içeren gönderileri optimize ederek başlayın).
Google Analytics’te Bulunan Terimler için Hızlı Tanımlar
Tıklamalar – bir kişinin URL’nizi kaç kez tıkladığı.
TO – gösterim başına URL’nize kaç tıklama yapıldığı. Ne kadar yüksek olursa o kadar iyi!
Ortalama Konum – bir kullanıcı bir kelime öbeğini aradığında listenizin kaçıncı sırada olduğu. Ne kadar düşükse o kadar iyidir!
Oturum – URL’ye yapılan tıklama sayısı.
Hemen Çıkma Oranı – Sayfa etkileşimi. Ne kadar düşük olursa o kadar iyi!
Sayfalar / Oturum – Her okuyucunun bir oturumda ziyaret ettiği ortalama sayfa sayısı. Ne kadar yüksekse o kadar iyidir!
Hangi sayfalarınızın zaten iyi sıralandığından emin değilseniz, Google Analytics’e giriş yapın ve sayfa arama sonuçlarınızı bulun.
Sol taraftaki panelde -> Edinme -> Search Console -> Açılış Sayfaları.
Bu sonuçlarla bir profesyonel gibi SEO nasıl yapılır
Hangi sayfalarınızın zaten en popüler olduğunu görmek için Gösterimleri en yüksekten en düşüğe doğru sıralayın.
Mükemmel bir sayfa, yüksek gösterimler, tıklamalar, TO ve oturumlarla 1-3 numaralı konumda olacaktır.
Güncellenen gönderilerinizin kaydını her zaman tutun. Tüm optimizasyonu tek bir oturumda yapmaya çalışın, değişiklikleri yayınlayın ve kendi haline bırakın. Aşırı optimizasyon veya yeniden yayınlama sayfanın sıralamada düşmesine neden olabilir.
Optimize etmek için iyi bir sayfa, yüksek gösterim alan ancak az tıklanan bir sayfadır. Ya başlığınız dikkat çekmiyordur ya da meta açıklamanız sorguya yanıt vermiyordur.
Gönderilerinizin hangi anahtar kelimeler için sıralandığını bulun
Google Analytics’te -> Sol taraftaki panelde -> Edinme -> Search Console -> Sorgular.
Bu sonuçlarla nasıl SEO yapılır?
Hangi anahtar kelime öbeklerinizin en popüler olduğunu görmek için Gösterimleri yüksekten düşüğe doğru sıralayın. Gösterim sayısı yüksek ancak tıklama ve TO sayısı düşük anahtar kelimeleriniz varsa, bunları optimize etmek isteyeceksiniz.
Google’ın burada yetersiz kaldığını düşünüyorum. Hangi sayfanın o ifade için sıralamada olduğunu görmek için bir anahtar kelimeye tıklayamazsınız.
Bunun yerine, bu arama biçimini kullanarak anahtar kelimeyi Google’da arayın:
site:www.[siteniz].com arama terimi
Sonuçlarınız, bu arama terimi için sıralanan en iyi blog yayınlarınızı gösterecektir. Bu sayfaları arama terimi için optimize edin!
Yazınızın SEO’sunu iyileştirmek için yukarıdaki bir ila dört arasındaki adımları izleyin. Buradaki temel endişe, yeni anahtar kelimeleri içerecek şekilde gönderiye değer katmamız ve gönderinin zaten sıralamada yer aldığı kelimeleri ÇIKARMAMAMIZ veya değiştirmememizdir.
Bir gönderi bir anahtar kelime için iyi sıralanıyorsa ancak ek anahtar kelimeler için optimize etmek istiyorsanız, yeni anahtar kelimeyi kullanarak bir H2 başlığı ve bir veya iki paragraf ekleyin. Aşırı optimizasyon yapmayın ve halihazırda iyi sıralamada olan bir gönderinin sıralamasını düşürmeyin.
Mevcut anahtar kelimeleri değiştirme/değiştirme nedenleri
Hedef kitlenizi getirmiyorlar
Sıralama yapmıyorlar
Google’da onlar için çok az arama hacmi var veya hiç yok
Trafik getirmiyorlar
Adım 6: Sitenizin Dizine Eklendiğinden Emin Olun ve Gönderilerinizden Para Kazanın!
Son önemli SEO adımına kadar geldiniz! Buraya kadar gelebildiyseniz gurur duymalısınız!
Bu adım çok kolay. Blogunuzu yayınladıktan sonra sıra Google’da görünmeye geldi!
URL’leri Arama Motorlarına Gönderme
Bir blog yazısı yayınladığınızda veya güncellediğinizde URL’yi Google’a gönderin. Hızlı ve kolaydır ve yazınızın hızlı bir şekilde sıralanmasına yardımcı olur.
Google gönderimi
Bunu haftada en fazla iki ya da üç kez yapın ve yalnızca yeni bloglar bundan faydalanacaktır. Blogunuz oturduktan ve düzenli olarak yayın yapmaya başladıktan sonra, arama motorları genellikle yeni gönderilerinizi kendiliğinden tarayacaktır.
Tam olarak bu SEO yöntemlerini kullanarak e-ticaret ve blog müşterilerimi Google’ın ilk sayfasında sıraladım. Üstelik herhangi bir anahtar kelime için değil, rekabetçi, dar alanlı, kısa anahtar kelimeler için!
SEO’nun nasıl yapılacağını öğrenmek zaman alır, ancak sonunda tutarlı, yüksek hedefli trafik elde edersiniz!
Satış Yapmak ve Para Kazanmak
Bu noktada, Google’ın ilk sayfasına çıkmak için her yeni ve eski blog gönderisini nasıl SEO’layacağınızı öğrendiniz! Bu uygulamaları günlük blog rutininize dahil etmeniz çok değerli!
Ancak şimdi sizinle blogunuzdan para kazanmak ve sürdürülebilir bir gelir elde etmek hakkında konuşmak istiyorum.
SEO çalışmalarınız trafiğinizi artırdığında, potansiyel müşterilerinizi nasıl yakalayacak ve satışları nasıl kapatacaksınız?
Bir Profesyonel Gibi SEO Yapmaya Hazır mısınız?
SEO Kontrol Listemi (Kronolojik Sırayla) kullandığınızdan emin olun. Bu ücretsiz SEO kontrol listesi çalışmalarınızı kolaylaştıracak! Tek yapmanız gereken kontrol listesini yazdırmak veya kaydetmek ve yeni blog yazıları oluştururken her adımı işaretlemek.
Google’ın ilk sayfasında görüşmek üzere!